Historisk arkiv

Heidi Sørensen åpnet Furuset Aktivitetspark

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Miljøverndepartementet

Statssekretær Heidi Sørensen var tilbake på gamle trakter da hun åpnet Furuset Aktivitetspark onsdag. For seks år siden demonstrerte hun mot planene om å anlegge en vei i det samme området.

Grøntområdet på Furuset var for noen år siden truet av den såkalte Sentergata, og Heidi Sørensen var en av dem som engasjerte seg mot dette sammen med lokalbefolkningen på Furuset.

- Sentergata ble ikke bygget, på grunn av mobilisering og sterk lokal motstand. Demonstranter i alle aldersgrupper deltok den gangen, og resultatet er blitt denne flotte parken. Befolkningen på Furuset har all ære av sitt engasjement for nærmiljøet, sa Heidi Sørensen da hun klippet over snora i parken sammen med nærings- og idrettsbyråd Anette Wiig Bryn fra Oslo kommune. Snora ble holdt av elever fra Gran skole og Furuset skole.

Statssekretær Heidi Sørensen og nærings- og idrettsbyråd Anette Wiig Bryn åpnet Furuset Aktivitetspark. Foto: Roy Tjomsland.
Statssekretær Heidi Sørensen og nærings- og idrettsbyråd Anette Wiig Bryn åpnet Furuset Aktivitetspark. Foto: Roy Tjomsland.

Aktivitetsparken ligger sentralt på Furuset og inneholder blant annet fotballbane, sandvolleyballbane og lekeplass. Senere kommer også kunstisbane. Den er finansiert gjennom Groruddalssatsingen som stat og kommune står sammen om. Miljøverndepartementet har bidratt med 2 millioner kroner til planlegging og opparbeiding av parken. I tillegg er det brukt spillemidler og ordinære midler fra Oslo kommune. Samlet kostnad er 5,7 millioner kroner.

Til toppen