Heier på yrkeslandslaget før EM

Kunnskapsministeren ønsker det norske yrkeslandslaget lykke til i Yrkes-EM i Gøteborg 2. desember.

17 utøvere fra Norge deltar i EM. Konkurransen går av stabelen i Sverige om en måned.

Denne uken besøkte han fagarbeiderne på landslagssamling hos Olympiatoppen i Oslo. Deltakerne kommer fra ulike deler av landet. Om en måned reiser troppen med 17 utøvere til Sverige for å kjempe om medaljeplass innen ulike fagfelt.

Viktig reklame for yrkesfag

Kunnskapsministeren benyttet anledningen til å understreke hvor viktig det er med denne typen yrkesmesterskap.

– Det flott at utøverne er med på å inspirere unge til å se mulighetene som ligger i yrkesfag. Norge kommer til å trenge mange fagarbeidere fremover, sier Røe Isaksen.

– Mesterskapene viser også hvor viktig det er med høy kvalitet og dyktige fagarbeidere. Det er med på å sikre landets konkurranseevne. Norge har lange og gode fagtradisjoner for fag som vi er verdensledende i, utdyper han.

Styrker finansieringen

Kunnskapsministeren hadde også med seg en økonomisk nyhet da han hilste på landslaget:

– Dette er så viktig at vi vil øremerke støtten til satsingen i de årlige budsjettene, sier Røe Isaksen.  I 2016 bevilget regjeringen 2,6 millioner kroner til World skills, som har ansvaret for landslagets deltakelse i internasjonale konkurranser. Fra 2017 kommer satsingen på yrkeslandslaget inn under Utdanningsdirektoratets tilskuddsordning. Beløpet er ennå ikke fastsatt.

Gode resultater tidligere

Det norske yrkeslandslaget pleier å gjøre det godt i mesterskapene. I VM i Brasil i 2015 fikk Norge to gull. Når landslaget skal forsvare Norges ære i Gøteborg, vil de konkurrere mot rundt 500 deltakere fra 25 land i Europa. Det er ca 40 yrkesfag på programmet. Norge deltar innen fagene automatisering, sveising, elektriker, møbelsnekker, frisør, bilfag lette kjøretøy, bilfag tunge kjøretøy, kokk, servitør, kulde og varmepumpemontør, mediegrafiker, helsefagarbeider, anleggsgartner, resepsjonist og gulvlegger.

Til toppen