Aktiver Javascript i din nettleser for en bedre opplevelse på regjeringen.no

Presseinvitasjon:

Helse- og omsorgsminster Bent Høie deltar på Verdens tobakksfrie dag

Søndag 31. mai er Verdens tobakksfrie dag. I den forbindelse deltar helse- og omsorgsminister Bent Høie på Robert Lunds Minnefonds arrangement (fredag 29. mai) og besøker Miniøya som for første gang er tobakksfritt.

Fredag 29. mai, kl. 13.00-14.00:  Innlegg på Robert Lunds Minnefonds arrangement, adresse: Speilsalen, Det Norske Teatret. Kristian IVs gate 8, Oslo.

Helse- og omsorgsminister Bent Høie holder innlegg om regjeringens forslag om standardiserte og reklamefrie tobakkspakninger på Robert Lunds Minnefonds arrangement i Det Norske Teatret. Robert Lunds minnefond jobber for å videreføre den kampen som Robert Lund og hans familie har ført mot tobakksindustrien og benytte denne kunnskapen og innsikten om tobakksindustrien som grunnlag for informasjonsvirksomhet overfor ungdom og opinionsledere. Målet deres er at færre barn og unge skal begynne å røyke.

Søndag 31. mai, kl. 10.00-11.00: Besøk Miniøya, adresse: Tøyenparken, Oslo.

Helse- og omsorgsminister Bent Høie besøker Miniøya som for første gang er helt tobakksfritt. I fjor ble Miniøya Norges første røykfrie musikkfestival. De voksne på Miniøya som ønsket å ta seg en røyk, ble bedt om å røyke utenfor festivalområdet. Dette forbudet gjaldt alle og ble godt mottatt. I år tar Miniøya dette et skritt videre og gjør familiefestivalen helt tobakksfri. Det blir ikke tillatt å røyke på festivalområdet og de voksne oppfordres til også å legge igjen snusboksen hjemme. Høie får omvisning på festivalområdet og møter ansatte som forteller om hvordan de i samarbeid med Helsedirektoratet har jobbet for en tobakksfri festival.  

Statsråden er tilgjengelig for kommentar under begge arrangementene. 

Kontaktpersoner:

  • Kommunikasjonsrådgiver Alexandra Reksten Tufteland, 98635115
  • Politisk rådgiver Fredrik Wang Gierløff, 92029677
Til toppen