Aktiver Javascript i din nettleser for en bedre opplevelse på regjeringen.no

Norge fordømmer henrettelser av etiopiske kristne i Libya

- Norge fordømmer på det sterkeste grufulle massehenrettelser i Libya på det som antas å være kristne etiopiere. Drapene skal være begått av grupper knyttet til ISIL. Våre tanker og vår dypeste medfølelse går til de etterlatte og til det etiopiske folk, sier utenriksminister Børge Brende.

ISILs propagandaapparat ga søndag ut en video som angivelig viser at 30 etiopiske kristne ble henrettet på grunn av sin tilhørighet til den etiopiske kirken. Drapene kommer knappe to måneder etter at 21 kristne koptiske egyptere ble henrettet i Libya, også da for ingen annen grunn enn sin religiøse overbevisning. Også denne hendelsen ble fordømt av norske myndigheter.

- Det er svært urovekkende å se at den vedvarende krisen i Libya har gitt ISIL et fotfeste i landet. Angrepene i ISILs navn bør være en vekker for alle parter i den interne konflikten i Libya. Det haster med å finne en politisk løsning på konflikten i landet, slik at et samlet Libya, sammen med det internasjonale samfunn, kan stå imot terrorgrupper og andre sikkerhetstrusler.

Til toppen