Henriksen Snekkeri kåret til årets trevarebedrift

Under Landsmøtet til Norsk Trevare 21. mars ble Henriksen Snekkeri utnevnt som vinner av Det Gylne Sagblad. Prisen deles ut hvert år til en bedrift som har utmerket seg på en inspirerende måte for hele bransjen. En fagjury nominerer fem kandidater etter innsendte forslag, og vinnerbedriften stemmes deretter frem av bransjens egne bedrifter. Juryformann Kari Wilsgård i Norsk Trevare forteller at det i år var foreslått flere mindre bedrifter, som tross sin størrelse har evnet å fremvise forbilledlige kvaliteter og resultater.

- Henriksen Snekkeri er en fremoverlent bedrift med klare mål om hvordan de skal vokse. Deres innovasjonsevne er til inspirasjon for hele bransjen, uttaler Norsk Trevares fagjury i sin begrunnelse. 

Snekkeriet har klart en snuoperasjon av de skjeldne. Ved å få inn ny ledelse i bedriften i 2011, økte de omsetningen fra 6,6 til 15,4 millioner i løpet av tre år, og kunne vise til et solid driftsresultat i 2013.

Med industridesigner på laget, har Henriksen Snekkeri et stort fokus på produktutvikling og design, og bistår arkitektene med å utvikle nye, lekre og funksjonelle løsninger. Bedriften satser aktivt på rekruttering av lærlinger fra lokale skoler, og er involvert i spennende prosjekter på tvers av bransjer. 

Juryen legger til at bedriften har lykkes å skaffe seg oppmerksomhet gjennom bevisst og målrettet profileringsarbeid-med frisk logo, ny hjemmeside, nyhetsbrev og høy aktivitet i sosiale medier.

Snekker med høvel.
Fra snekkeriet. Foto: Henriksen Snekkeri
Til toppen