Presseinformasjon

H.K.H. Kronprinsen til Unescos generalkonferanse

Dette innholdet er mer enn 5 år gammelt. Informasjonen kan derfor være utdatert.

H.K.H. kronprins Haakon vil tale under åpningen av generalkonferansen til FNs organisasjon for utdanning, vitenskap, kultur og kommunikasjon (Unesco) i Paris i morgen. Kronprinsen ledsages av statssekretær Tone Skogen, som er i Paris 2.-4. november.

Årets generalkonferanse markerer at det er 70 år siden organisasjonen   ble dannet. Den norske delegasjonen ledes av kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen. Unesco er en sentral samarbeidspartner i den norske utdanningssatsingen. Kronprinsen og Skogen skal   blant andre møte Unescos generaldirektør Irina Bokova og vise-generalsekretær Rintaro Tamaki i Organisasjonen for økonomisk samarbeid og utvikling (OECD).

Norge og Unesco er vertskap for et arrangement i morgen om beskyttelse av skoler i væpnet konflikt. Arrangementet åpnes av kronprinsen og statssekretær Skogen er paneldeltaker. 51 land har så langt sluttet seg til «trygg skole»-erklæringen som ble lansert i Oslo i mai.

Kronprinsen vil bli ledsaget av Skogen i møter med ledelsen i Unesco om utdanning og beskyttelse av kulturarv i krise og konflikt. De skal også møte leder for OECDs utviklingskomité (DAC), Erik Solheim.

Statssekretær Skogen skal også delta i en ministerkonferanse om oppfølging av det nye bærekraftsmålet om utdanning, samt holde innlegg på et side-arrangement om kjønnsidentitet og seksuelle rettigheter (LHBTI).

Pressekontakt: Kommunikasjonsrådgiver Astrid Sehl, mob 922 84 752

>