Aktiver Javascript i din nettleser for en bedre opplevelse på regjeringen.no

Presseinformasjon

H.K.H. Kronprinsen til Unescos generalkonferanse

H.K.H. kronprins Haakon vil tale under åpningen av generalkonferansen til FNs organisasjon for utdanning, vitenskap, kultur og kommunikasjon (Unesco) i Paris i morgen. Kronprinsen ledsages av statssekretær Tone Skogen, som er i Paris 2.-4. november.

Årets generalkonferanse markerer at det er 70 år siden organisasjonen   ble dannet. Den norske delegasjonen ledes av kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen. Unesco er en sentral samarbeidspartner i den norske utdanningssatsingen. Kronprinsen og Skogen skal   blant andre møte Unescos generaldirektør Irina Bokova og vise-generalsekretær Rintaro Tamaki i Organisasjonen for økonomisk samarbeid og utvikling (OECD).

Norge og Unesco er vertskap for et arrangement i morgen om beskyttelse av skoler i væpnet konflikt. Arrangementet åpnes av kronprinsen og statssekretær Skogen er paneldeltaker. 51 land har så langt sluttet seg til «trygg skole»-erklæringen som ble lansert i Oslo i mai.

Kronprinsen vil bli ledsaget av Skogen i møter med ledelsen i Unesco om utdanning og beskyttelse av kulturarv i krise og konflikt. De skal også møte leder for OECDs utviklingskomité (DAC), Erik Solheim.

Statssekretær Skogen skal også delta i en ministerkonferanse om oppfølging av det nye bærekraftsmålet om utdanning, samt holde innlegg på et side-arrangement om kjønnsidentitet og seksuelle rettigheter (LHBTI).

Pressekontakt: Kommunikasjonsrådgiver Astrid Sehl, mob 922 84 752

>

Til toppen