Presseinvitasjon:

Høie starter vaksineprogram for HPV mandag 31. oktober

Alle kvinner født i 1991 eller senere får nå tilbud om gratis HPV-vaksine. Vaksineprogrammet er viktig for å beskytte kvinner mot livmorhalskreft.

Tid: 31. oktober klokken 09.00-10:00
Sted: St. Hanshaugen helsestasjon, Stensberggt.  25-27

HPV er en forkortelse for Humant Papillomavirus. HPV-infeksjon smitter ved seksuell omgang og ca. 70 prosent blir smittet i løpet av livet. Noen av typene kan føre til celleforandringer som øker risikoen for livmorhalskreft. De fleste som smittes vet ikke at de har hatt en infeksjon fordi den vanligvis ikke gir symptomer og oftest går over av seg selv. HPV-vaksine beskytter mot to av de vanligste kreftfremkallende HPV-typene. Den anbefales til unge kvinner. Vaksinasjonen består av tre doser som gis i løpet av 6-12 måneder.

HPV-infeksjon kan også øke risikoen for andre former for kreft hos både kvinner og menn. Helse- og omsorgsdepartementet har derfor bedt Folkehelseinstituttet utlyse en kjønnsnøytral anbudskonkurranse på HPV vaksine nå i høst. Vaksinekontrakten på HPV vaksine går ut i løpet av 2016.

Direktør ved Folkehelseinstituttet Camilla Stoltenberg og assisterende generalsekretær i Kreftforeningen Ole Alexander Opdalshei deltar på markeringen.

Program:

  • Bent Høie – starter vaksineprogrammet
  • Assisterende generalsekretær Ole Alexander Opdalshei i Kreftforeningen ved forteller hvorfor foreningen støtter tilbudet
  • Direktør Camilla Stoltenberg ved Folkehelseinsituttet presenterer kort programmet
  • Helsesøster Therese Knutsen ved St. Hanshaugen helsestasjonen – vaksinere de første kvinnene i programmet.
Til toppen