Holmboeprisen til Ingunn Valbekmo ved Byåsen skole

Dette innholdet er mer enn 5 år gammelt. Informasjonen kan derfor være utdatert.

Norsk matematikkråd tildeler Holmboeprisen for 2016 til Ingunn Valbekmo. Hun er lærer ved Byåsen skole i Trondheim.

– Ingunn Valbekmo er en engasjert matematikklærer som har evnet å endre undervisningspraksis både for egen del og med ringvirkninger i hele kollegiet, sier Brynjulf Owren, leder i Norsk matematikkråd. Elevene til Valbekmo sier hun gjør matematikk morsommere og mer spennende.

Satser på grunnleggende forståelse

Prisen på 100.000 kroner deles mellom prisvinneren og skolen.  

– Valbekmo viser i praksis hvordan en lærer kan gjøre en forskjell, både for elevene og for det faglige fellesskapet på skolen. Ved å satse på grunnleggende forståelse av matematikk og at elevene skal utvikle egne strategier for å finne løsninger, har hun bidratt til å løfte matematikkundervisningen. Jeg gratulerer med en velfortjent hederspris, sier kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen.

Hederlig omtale

Norsk matematikkråd gir i tillegg hederlig omtale til:
Kollegiet v/Roligheden barne - og ungdomsskole, Tromøy, Karen Marie Farestveit, Lillesand ungdomsskole og Birte Vestergaard, Oslo by steinerskole.

Holmboe og Abel

Holmboeprisen som har vært utdelt årlig siden 2005, kan gis til en eller flere matematikklærere i norsk grunnskole eller videregående skole. Prisen har fått sitt navn etter Bernt Michael Holmboe (1795-1850), Niels Henrik Abels matematikklærer og den første til å oppdage Abels unike begavelse. Holmboeprisen støttes av Det Norske Videnskaps-Akademi gjennom Abelprisen, og kunnskaps-ministeren overrekker prisen til Valbekmo 23. mai. 

Les mer om årets prisvinner