Aktiver Javascript i din nettleser for en bedre opplevelse på regjeringen.no

Barneministeren besøkte unge med rus- og atferdsvansker

I dag besøkte barneminister Solveig Horne Jong Ungdomshjem i Sandvika.

I dag besøkte barneminister Solveig Horne Jong Ungdomshjem i Sandvika. 

Barne-, likestillings- og inkluderingsminister Solveig Horne fikk et godt innblikk i hvordan Jong Ungdomshjem organiserer sitt arbeid. Statsråden fikk møte tre gutter som bor på ungdomshjemmet og flere ansatte. 

- Det har vært både lærerikt og interessant å være på Jong Ungdomshjem i dag. Det var et fint møte med guttene og de ansatte, og jeg har lært mye som jeg tar med meg videre, sier Solveig Horne. 

Jong Ungdomshjem gir et spesialisert behandlingstilbud til ungdom mellom 13-18 år som har rus- og atferdsvansker. Institusjonen tilrettelegger for at hver enkelt ungdom skal gå på skole, jobbe og ha mulighet til å gjennomføre fritids- og sportsaktiviteter. Ungdomshjemmet tilbyr en ny behandlingsmetode for alvorlige rusproblemer. De har spesialisert behandling som inkluderer tett samarbeid med familie, skole, helse og NAV. 

Jong Ungdomshjem jobber etter en metode som heter læringsbasert rusbehandling (LBR). 

- Blant annet ved å belønne rene urinprøver og rusfrie uker, øker sannsynligheten for at ungdommene blir rusfrie. Samtidig er det veldig viktig å jobbe på flere arenaer. Her er skole, fritid, kontakt med familie og venner svært viktig, sier Line Andersen som er enhetsleder ved Jong Ungdomshjem.

Solveig Horne på Jong Ungdomshjem. En av terapeutene i forgrunnen (Foto: E. Johansen, BLD).
Til toppen