Høye forventninger foran årets slaktesesong for reinsdyr

Det har de siste årene vært godt salg på reinsdyrkjøtt. Reinkjøttbedriftene har i inngangen til ny slaktesesong solgt unna nesten alt kjøtt som ble slaktet sist vinter. Det viser bedriftenes rapporter om egen lagerbeholdning til Landbruksdirektoratet.

De siste årene har slaktemengden og omsetningen i markedet vært stabile og prisen på reinkjøtt til produsent er noe høyere.

Unge spiser rein på nye måter

Reinsdyrkjøtt er blitt en etterspurt vare hos norske forbrukere. Aldersgruppen 18 til 34 år er de som spiser mest reinsdyrkjøtt, viser en spørreundersøkelse som YouGov har gjort for Matprat og Opplysningskontoret for egg og kjøtt. Denne aldersgruppen er også de som ønsker å bruke reinkjøtt på nye måter, for eksempel som tapas, på grillen eller som burger, wrap eller wok.

Reinsdyr tataki
Reinsdyr tataki. Tataki er en tradisjonell japansk metode der kjøtt eller fisk stekes raskt på svært høy varme, før det blir skåret i tynne skiver. Her får du en spennende variant med reinkjøtt og multesalsa. Foto: Matprat.no