Hva er Norges nasjonalrett i 2014?

Landbruks- og matminister Sylvi Listhaug inviterte i dag til å kåre Norges nasjonalrett i jubileumsåret for Norges Grunnlov. - Jeg har spurt meg selv, hva er vi ekstra stolte over å servere i Norge i 2014? Og hva er de ulike regionenes signaturrett nå, sier Lishaug. Hun annonserte kåringen under åpningen av den norske standen på Grüne Woche i dag.

Landbruks- og matminister Sylvi Listhaug inviterte i dag til å kåre Norges nasjonalrett i jubileumsåret for Norges Grunnlov. - Jeg har spurt meg selv, hva er vi ekstra stolte over å servere i Norge i 2014? Og hva er de ulike regionenes signaturrett nå, sier Lishaug. Hun annonserte kåringen under åpningen av den norske standen på Grüne Woche i dag. 

Hvordan deltar du

Det eneste kriteriet i kåringen av Norges nasjonalrett i 2014 er at hovedingrediensene i retten du sender inn forslag på må være norske, og at de må kunne kjøpes over hele landet. Skriv inn navn på rett og hva den består av, din alder og hvor du bor. 

Landbruks- og matministeren ønsker også å kåre ulike signaturretter rundt om i Norge. Det vil si spesialrettene som de ulike landsdelene er ekstra stolte over.  

 - Jeg gleder meg til å følge med på forslagene som kommer inn, og håper på et stort engasjement fra både unge og gamle matengasjerte mennesker, sier landbruks- og matminister Sylvi Listhaug.  

Send inn ditt forslag til Nasjonalrett 2014 på e-postadressen: nasjonalrett2014@lmd.dep.no

Fårikål
I 1972 kåret Nitimens lyttere fårikålen til Norges nasjonalrett. Vil den bli en vinner også i 2014? Det kan du være med på å avgjøre. (Foto: Matprat.no)