Aktiver Javascript i din nettleser for en bedre opplevelse på regjeringen.no

Vil frigjøre helseressurser med digitalisering

Regjeringen vil digitalisere flere helsetjenester. Det var hovedtema da regjeringens digitaliseringsutvalg møttes torsdag 1. februar.

- Utgiftene til helse- og omsorgstjenester vil øke i årene fremover. Vi har en befolkning som blir eldre med forventninger om høyere kvalitet på helse- og omsorgstjenester. Dersom vi kan frigjøre ressurser kan helsetjenestene levere bedre og mer persontilpassede tjenester, sier statsminister Erna Solberg.

Digitaliseringsutvalget diskuterte digitalisering av helsetjenesten med utgangspunkt i tre ulike sektorer og viktige digitaliseringsområder. Utvalget fikk presentert hvordan Helseplattformen brøyter vei for nye samarbeidsformer mellom stat og kommune. Det ble pekt på muligheter og utfordringer med innføring av velferdsteknologi. Og det ble diskutert hvordan helsedata kan brukes i forskning og næringsutvikling.

Digitalisering helse
Digitale løsninger kan lette arbeidet og gi de ansatte innen helse- og omsorgssektoren mer tid til pasientene. Foto: Unsplash.com

- Å ruste samfunnet for digitalisering er en viktig del av regjeringens arbeid på alle områder, og særlig innen helsearbeidet. I dag har vi fått presentert noen av utfordringene innenfor helse- og omsorgssektoren, og fått høre mer om hvordan bruk av teknologi kan bidra til mer effektiv ressursbruk og hjelpe oss med å nå de helsepolitisk målene, sier Solberg.

Statsministeren leder digitaliseringsutvalget, som ellers består av finansministeren, kommunal- og moderniseringsministeren, næringsministeren, samferdselsministeren og kunnskapsministeren.

Torsdagens møte i digitaliseringsutvalget er det fjerde i rekken. Tidligere temaer har vært kompetanse, smarte byer og digitaliseringsutfordringer i næringslivet.

Til toppen