Aktiver Javascript i din nettleser for en bedre opplevelse på regjeringen.no

I dag er FNs antikorrupsjonsdag

9. desember er FNs antikorrupsjonsdag: - Bekjempelse av økonomisk kriminalitet er et prioritert område for regjeringen, sier statssekretær Hans Røsjorde i Justis- og beredskapsdepartementet.

9. desember er FNs antikorrupsjonsdag. - Bekjempelse av økonomisk kriminalitet er et prioritert område for regjeringen. Både gjeldende handlingsplan mot økonomisk kriminalitet og oppstart av arbeidet med en ny handlingsplan er viktige virkemidler for å få den samlede innsatsen mot økonomisk kriminalitet kraftfull og effektiv, sier statssekretær Hans Røsjorde i justis- og beredskapsdepartementet.

­- Regjeringen vil styrke politiets arbeid mot økonomisk kriminalitet, og i statsbudsjetett satte vi av 25 millioner kroner til styrking av økonomisk kriminalitet og cyber-kriminalitet. Sentralt er det viktig med et sterkt ØKOKRIM, som ivaretar rollen som nasjonalt kompetansesenter og har kapasitet til å behandle de aller mest kompliserte og alvorlige straffesakene. På lokalt nivå må økoteamenes kapasitet styrkes slik at de kan behandle flere og mer kompliserte saker, sier Røsjorde. 

Film om korrupsjon

Revisjons- og rådgivningsbyrået BDO markerer dagen med en film om antikorrupsjon. I filmen intervjues statssekretær Hans J. Røsjorde samt representanter fra ØKOKRIM, Næringslivets Sikkerhetsråd og Transparency International. 
Se filmen her (YouTube)  

 

Til toppen