Aktiver Javascript i din nettleser for en bedre opplevelse på regjeringen.no

Indisk-norsk forsvars- og romfartsindustriseminar i New Dehli

I forbindelse med Statsminister Erna Solbergs offisielle besøk til India 7. – 8. januar, ble det gjennomført en større næringslivskonferanse, med om lag 140 representanter fra norsk næringsliv tilstede i New Dehli.

Som en del av programmet for næringslivsdelegasjonen arrangerte Forsvars- og sikkerhetsindustrien (FSi), i samarbeid med Norsk industriforum for romvirksomhet og med støtte fra Forsvarsdepartementet og Ambassaden i New Dehli, et seminar om indisk-norsk samarbeid på forsvars- og romfartsindustriområdet.

Statssekretær Tone Skogen sammen med Sanjay Jaju (Joint Secretary, Indisk Ministry of Defence) under åpningen av seminaret.
Statssekretær Tone Skogen sammen med Sanjay Jaju (Joint Secretary, Indisk Ministry of Defence) under åpningen av seminaret. Foto: Rolf Kjos, FD

Statssekretær Tone Skogen holdt åpningsinnlegget under dette seminaret med om lag 100 deltakere. India står foran store investeringer i Forsvaret, der norsk forsvarsindustri har systemer, produkter og kompetanse som kan være aktuelle. Landet er verdens fjerde største forsvarsmarked og en av de største importørene av forsvarsmateriell. Importandelen utgjør om lag 60% av anskaffelsesvolumet.
I tillegg til deltagelse under åpningen av seminaret hadde Skogen også møte med representanter for det indiske forsvarsdepartementet, samt samtaler med representanter for indiske tenketanker om den sikkerhetspolitiske situasjonen i regionen.
Flere norske bedrifter fra forsvars- og romfartsindustrien har allerede etablerte relasjoner til det indiske markedet. Kongsberggruppen, NAMMO, FLIR UAS Norway, Norwegian Special Mission, Sensonor, Galleon Embedded Computing, og Norsk Romsenter var blant de norske deltakerne på dette seminaret.

Til toppen