Utenriksministeren gratulerer nyvalgt president i Indonesia

Den indonesiske valgkommisjonen utpekte 22. juli Joko «Jokowi» Widodo til vinner av presidentvalget i Indonesia 9. juli. - Befolkningen i Indonesia har vist at de verdsetter landets demokrati og betydningen av frie og rettferdige valg, sier utenriksminister Børge Brende.

Den indonesiske valgkommisjonen utpekte 22. juli Joko «Jokowi» Widodo til vinner av presidentvalget i Indonesia 9. juli.

- Jeg er glad for at valget har blitt gjennomført på en god og fredelig måte. Befolkningen i Indonesia har vist at de verdsetter landets demokrati og betydningen av frie og rettferdige valg, sier utenriksminister Børge Brende. 

Norge og Indonesia har et nært forhold og samarbeider tett i internasjonale klima- og utviklingsspørsmål. 

- Regjeringen har satt pris på det gode samarbeidet med den avtroppende regjeringen i Indonesia. Jeg ser fram til å videreutvikle og styrke forholdet til Indonesia også under den påtroppende presidenten. Vår felles innsats for det globale klimaet gjennom reduksjon av avskoging i Indonesia vil fortsette, og vi håper også vi kan styrke samarbeidet for å fremme FNs tusenårsmål, inkludert utdanning for jenter, sier Brende.

Til toppen