Aktiver Javascript i din nettleser for en bedre opplevelse på regjeringen.no

Presseinformasjon

Utviklingsminister Nikolai Astrup til vaksinekonferanse i Abu Dhabi

- Det globale vaksinefondet har gjort en enorm innsats for å vaksinere barn i fattige land. Fra 2000 til 2018 er om lag 700 millioner barn vaksinert. Millioner av liv er spart som en følge av dette, sier Astrup.

Utviklingsminister Nikolai Astrup deltar på møte i Det globale vaksinefondet (Gavi) i Abu Dhabi 10. og 11. desember. Gavi arbeider for at alle barn i fattige land skal få et fullverdig vaksinetilbud.

Møtet i Abu Dhabi er viktig for å legge strategien for Gavis arbeid for årene fremover. Norge gir 6,25 milliarder kroner i inneværende fem-års periode (2016-2020), noe som gjør fondet til Norges største enkeltinnsats innen bistand.

- Å redusere barnedødeligheten er et viktig utviklingspolitisk tiltak. Norge har derfor satset tungt innenfor denne sektoren gjennom mange år. Skal vi nå bærekraftsmål tre om god helse for alle, er det viktig å fortsette kampen mot smittsomme sykdommer, sier Astrup.

Gavi er en foregangsaktør innenfor det internasjonale arbeidet med tilgang til essensielle produkter, markedsendringer, samfinansiering og bærekraft på utviklingsområdet.

- Når mange givere går sammen om å hjelpe utviklingsland gjennom fond slik som vaksinefondet, oppnår vi en mye større effekt av våre bistandsmidler enn om Norge skulle gjøre dette alene. Dette er god ressursbruk som gir gode resultater, sier Astrup.

Norge er Gavis tredje største giver og dekker med det ti prosent av det samlede budsjettet.  

Astrup vil også møte representanter for myndighetene i De forente arabiske emiratene i forbindelse med oppholdet.

Pressekontakt: Frode Overland Andersen, mobil +47 917 22 022.

Til toppen