Aktiver Javascript i din nettleser for en bedre opplevelse på regjeringen.no

Presseinformasjon

Statssekretær Jens Frølich Holte til Afrikabankens årsmøte i Busan

- Afrikabankens arbeid er viktig for at afrikanske land når klima- og bærekraftsmålene. Det er derfor viktig at bankens arbeid gir størst mulig utviklingseffekt i årene fremover. Banken er en viktig kanal for norsk utviklingssamarbeid med Afrika, sier statssekretær Jens Frølich Holte.

Statssekretær Jens Frølich Holte representerer Norge på Afrikabankens årsmøte som holdes 21.-25. mai i Busan, Sør-Korea. Tema for årsmøtet er «Accelerating Africa's Industrialization». På dagsorden står bankens arbeid med energi, regional integrasjon, agro-business, industrialisering og sosial velferd og jobbskaping. Videre vil drøftinger om en 7. kapitaløkning stå sentralt.

Afrikabanken har sterk forankring og eierskap i regionen. De afrikanske landene har 60 prosent av aksjeandelen og stemmene i bankens styre. Banken har hovedkontor i Abidjan, og den er representert i 40 afrikanske land.

I tillegg til at Norge er medeier i banken og bidrar med kapitalinnskudd og statsgaranti, gir Norge kjernestøtte til bankens fond, Det afrikanske utviklingsfondet. Fondet retter seg mot de 38 fattigste landene i Afrika. Nær halvparten av disse er sårbare stater. I 2017 bidro Norge med 717 millioner kroner til Afrikabankens arbeid.

Pressekontakt: Pressevakten UD, telefon 23 95 00 02, e-post: [email protected].

Til toppen