Presseinformasjon

Giverlandsmøte for Palestina (AHLC) i Brussel 4. mai

Utenriksminister Børge Brende og EUs høyrepresentant Federica Mogherini er vertskap når giverlandsgruppen for Palestina (Ad Hoc Liaison Committee – AHLC) møtes i Brussel torsdag 4. mai.

- Det er viktig at partene og de største giverne nå samles for å diskutere tiltak som kan styrke den palestinske økonomien og de palestinske institusjonene. Jeg håper dette møtet blir et positivt bidrag til den politiske prosessen som den amerikanske administrasjonen nå forsøker å revitalisere, sier utenriksminister Brende.

Ved å styrke nasjonale palestinske institusjoner og bidra til økonomisk utvikling i Palestina skal AHLC støtte opp under visjonen om en to-statsløsning. Giverlandsgruppen har også som mål å styrke det økonomiske samarbeidet mellom Israel og palestinske myndigheter.

Det vil være en uformell pressemulighet (door step) med utenriksminister Brende og høyrepresentant Mogherini rett før møtet starter, fotomulighet på starten av møtet og utenriksminister Brende vil være tilgjengelig for presse når møtet er ferdig.

Møtet finner sted i Berlaymont-bygget torsdag 4. mai fra klokka 16.00 til 18.00.

Pressekontakt: Kommunikasjonsrådgiver Guri Solberg, mobil 922 19 769, e-post guri.solberg@mfa.no

Til toppen