Presseinformasjon

Ekstraordinært givermøte for palestinerne

- Målet med dette ekstraordinære møtet i Den internasjonale givergruppen for Palestina (AHLC) er å samle partene rundt det samme bordet, slik at vi kan drøfte tiltak som vil forbedre situasjonen og på sikt lede fram til nye forhandlinger om en to-statsløsning, sier utenriksminister Ine Eriksen Søreide.

Møtet finner sted 31. januar i Brussel og samler ministre og deltakere fra landene og organisasjonene som er medlem av AHLC. EUs høyrepresentant Federica Mogherini er vert, mens utenriksminister Ine Eriksen Søreide leder møtet. Den palestinske delegasjonen ledes av statsminister Rami Hamdallah. Den israelske delegasjon ledes av minister for regionalt samarbeid, Tzachi Hanegbi.

- AHLCs oppgave er å bidra til palestinsk statsbygging og å støtte arbeidet med å nå fram til en forhandlet to-statsløsning. I Brussel vil vi blant annet diskutere tiltak som kan styrke palestinsk institusjonsbygging og økonomisk utvikling, og hvordan vi skal bidra slik at palestinske myndigheter kan utøve full kontroll i Gaza, sier utenriksministeren.

Pressekontakt: Guri Solberg, guri.solberg@mfa.no, +47 922 19 769

Til toppen