Presseinformasjon

Utenriksminister Brende besøker Ankara

Utenriksminister Børge Brende reiser fredag 9. september til Ankara. På programmet står blant annet møte med utenriksminister Mevlüt Çavuşoğlu.

- Kuppforsøket i Tyrkia 15. juli var en påminnelse om at vi ikke må ta demokrati for gitt, sier utenriksminister Brende.

I tillegg til de politiske samtalene vil Brende også besøke den tyrkiske parlamentsbygningen, som ble bombet under kuppforsøket.

- Tyrkia er i en svært krevende politisk situasjon, og jeg besøker Ankara for å uttrykke støtte til de demokratisk valgte myndighetene. Samtidig vil jeg understreke at grunnleggende rettsstatsprinsipper må respekteres også under unntakstilstanden, sier utenriksminister Brende.

Situasjonen i Tyrkia etter kuppforsøket var også tema da Europarådets ministerkomité møttes i Strasbourg 7. september. Utenriksministre fra flere av Europarådets 47 medlemsland, blant annet utenriksminister Brende og Tyrkias utenriksminister Mevlüt Çavuşoğlu, deltok.

Ministerkomiteen uttrykte sterk støtte til de tyrkiske myndighetene, men det var også bred enighet om at landet må etterleve sine internasjonale forpliktelser.

Til toppen