Presseinformasjon

Utenriksminister Brende til Arendalsuka

Dette innholdet er mer enn 5 år gammelt. Informasjonen kan derfor være utdatert.

15. august deltar utenriksminister Børge Brende på en rekke arrangementer under Arendalsuka med fokus på utenriks- og utviklingspolitikk, samt næringsfremme.

Kl. 10.00: Innlegg ved åpningen av konferansen Global Outlook om utfordringer verden står overfor og hvilke endringer som kreves for å møte disse.

Kl. 10.45: Besøk til teknologibedriften Flumill som utvikler turbinteknologi for utnyttelse av tidevann til elektrisitetsproduksjon.

Kl. 12.30: «Kan Norge bekjempe fattigdom med fisk?» Diskusjon og innspill til Norges nye strategi for å bekjempe fattigdom gjennom å utvikle aquakultur i det globale sør. Arrangert av Caritas Norge, Norges Vel, Hauge Aqua, ForUM og Norad.

Kl. 14.00: «Konflikt stopper utvikling. Hvordan nå bærekraftsmålene i sårbare stater?» Debatt arrangert av FN-organisasjoner i Norge og ForUM.

Kl. 16.00: Debatt om «Veivalg for Norge i en verden i endring». Debatten er et samarbeid mellom Arendalsuka og Aftenposten og vil gi innspill til stortingsmeldingen om veivalg i norsk utenriks- og sikkerhetspolitikk.

Kl. 17.30: «Yrkesopplæring = Jobbskaping i Afrika.» Hvordan kan norsk næringsliv bidra til jobbskaping i Afrika? Debatt om næringsutvikling arrangert av Norwegian-African Business Association (Naba) og Fredskorpset.

For mer informasjon om arrangementene, se ukas nettsider.

Pressekontakt: Marte Lerberg Kopstad, marte.kopstad@mfa.no, mob.: 995 22 026