Presseinformasjon

EØS- og EU-ministeren til EUs høynivåarrangement om Arktis

Statsråd Frank Bakke-Jensen deltar 15. juni på et høynivåarrangement om Arktis i Oulu i Finland, hvor han skal delta i en paneldebatt sammen med blant andre EUs høyrepresentant Federica Mogherini, Finlands utenriksminister Timo Soini og Canadas utenriksminister Chrystia Freeland.

- Nordområdene gir store utviklingsmuligheter med betydning for hele landet, og EU er en viktig samarbeidspartner for Norge på mange områder av betydning for utviklingen i nord. Regjeringen vil styrke den samlede innsatsen i nord for at Nord-Norge skal bli en av landets mest skapende og bærekraftige regioner, sier EØS- og EU-minister Frank Bakke-Jensen.

Hensikten med konferansen er å se på utfordringer og muligheter i Arktis, samt å kartlegge hvordan myndigheter, lokalsamfunn og næringsliv i samarbeid kan utnytte potensialet for en innovativ og bærekraftig utvikling i nord.

- EU har mye å bidra med innen forskning og gjennom finansieringsordninger for regionalt samarbeid, sier Bakke-Jensen, som også skal ha bilaterale møter i Oulu, med blant andre den ungarske utenriksministeren, Péter Sziijártó.

Høynivåkonferansen er et ledd i oppfølgingen av EUs høyrepresentants og EU-kommisjonens felles melding fra 2016 «An integrated EU policy for the Arctic».

Pressekontakt: Siri R. Svendsen, 976 87 801, siri.svendsen@mfa.no.

 

Til toppen