Aktiver Javascript i din nettleser for en bedre opplevelse på regjeringen.no

Presseinformasjon

Utviklingsministeren til møte om barne- og mødrehelse i New Delhi

Utviklingsminister Nikolai Astrup deltar på møtet i Partnerskapet for mødre-, nyfødt- og barnehelse (PMNCH) i New Dehli, 12. desember.

- Norge har er lederrolle på global helse, særlig på helse for kvinner, barn og unge. Skal vi lykkes med de ambisiøse målene for denne satsingen, er vi avhengig av partnere. Møtet i New Delhi er viktig for å mobilisere både ressurser til satsingen og støtte fra partnere, sier utviklingsminister Nikolai Astrup.

Sammen med Burkina Faso, Verdensbanken og Gates Foundation avholdt Norge nylig en vellykket konferanse som mobiliserte én milliard USD til helseinnsats for kvinner, barn og unge i verden. Målet er å nå tilsammen to milliarder USD innen utgangen av 2023.

- Skal vi nå bærekraftsmålet for global helse, må vi bruke ressursene best mulig. Vi har tatt et særlig ansvar for å mobilisere givere, utviklingsland og Verdensbanken gjennom etablering av den globale finansieringsordningen for kvinne-, barne- og ungdomshelse (GFF). Gjennom GFF bidrar Norge til å støtte utviklingslandenes egne investeringer i kvinners, barns og ungdoms helse. Regjeringen har forpliktet seg til å støtte denne satsingen med tre milliarder kroner fra 2019 til 2023, sier Astrup.

Partnerskapet for mødre-, nyfødt- og barnehelse ble etablert i 2005, og har over 1000 partnere. Partnerskapet er en viktig pådriver for gjennomføring av Every Woman Every Child-strategien (Ewec) knyttet til helseutfordringer for kvinner, barn og ungdom.

I forbindelse med konferansen vil Astrup også ha møter med partner- og sivilsamfunnsorganisasjoner.

Pressekontakt: Frode Overland Andersen, mobil +47 917 22 022.

Til toppen