Presseinformasjon

Vik Aspaker til Bodø

Dette innholdet er mer enn 5 år gammelt. Informasjonen kan derfor være utdatert.

EØS/EU-minister Elisabeth Vik Aspaker besøker Bodø 10. august 2016. Hun skal blant annet møte rektor Bjørn Olsen ved Nord universitet og ledelsen ved Handelshøgskolen Nord.

På Handelshøgskolen vil Vik Aspaker få en orientering om forskningsarbeid knyttet til EØS- og EU-spørsmål. Møtet vil også være en anledning til å etablere en dialog om hvordan Handelshøgskolen Nord best kan bidra til det informasjons- og kunnskapsbehov som Utenriksdepartementet og regjeringen har. Storbritannias utmelding av EU og betydningen av dette for både Bodø-regionen og Nord-Norge vil være et annet sentralt tema.

Kunnskap og næringsliv er sentrale elementer i regjeringens nordområdesatsing. Det nye Nord universitet er en viktig partner for Utenriksdepartementet, som koordinerer satsingen. Utenriksdepartementets prosjektsamarbeid i Nordområdene, Arktis 2030, finansierer flere prosjekter innen næringsliv, sikkerhet og beredskap ved Nord universitet.

Vik Aspaker skal også delta på arrangementer i forbindelse med sykkelrittet Arctic Race of Norway som i år går av stabelen i Nordland. Rittet åpner i Fauske 11. august og avsluttes i Bodø 14. august.

Pressekontakt: Pressevakt UD, 23 95 00 02