Aktiver Javascript i din nettleser for en bedre opplevelse på regjeringen.no

Presseinformasjon

Statssekretær Hagen til Frankfurt

Statssekretær Marianne Hagen besøker verdens største bokmesse, Frankfurt Buchmesse, 9.-11. oktober.

Under bokmessen skal statssekretæren delta ved presentasjonen av det norske gjestelandprosjektet i 2019. I tillegg skal hun delta på åpningen av bokmessen sammen med blant andre Georgias statsminister Mamuka Bakhtadze og EUs høyrepresentant for utenrikssaker og sikkerhetspolitikk, Federica Mogherini.

- Norges deltakelse som gjesteland på bokmessen i Frankfurt 2019 vil være en av de største norske utenrikskulturelle satsingene noensinne. Flere hundre litteratur- og kulturarrangementer vil finne sted i Tyskland i 2019. Satsingen gir gode muligheter for langsiktig profilering av norsk kultur, ikke bare i Tyskland, men globalt. Besøket til årets bokmesse vil være sentralt i forberedelsene til neste år, sier statssekretær Marianne Hagen.

Under besøket skal statssekretær Hagen blant annet møte representanter for norsk og internasjonal bokbransje. Hun skal også holde et innlegg på International Publishers Associations (IPA) ytringsfrihetsarrangement onsdag 10. oktober.

Bokmessen i Frankfurt setter et viktig søkelys på Europa som humanistisk prosjekt, der ytringsfrihet, kulturelle ytringer og demokrati er sentrale tema. Retten til kunstnerisk ytringsfrihet og utfoldelse vil derfor ha en sentral rolle i Norges gjestelandprosjekt.

Under årets bokmesse arrangerer Norla, Senter for norsk litteratur i utlandet, for første gang et eget litteraturprogram hvor norske forfattere som er aktuelle med bøker i tysk oversettelse i 2018 og 2019 presenteres. Statssekretæren vil åpne årets program torsdag 11. oktober. Kulturmininister Trine Skei Grande leder den norske delegasjonen.

Bakgrunn

Bokmessen i Frankfurt er verdens største bokmesse og markedsplass for litteratur. Hvert år i oktober samles 7300 forlag og 300.000 besøkende fra over 100 land på bokmessen. Siden 1976 har bokmessen i Frankfurt satt ett land eller område i fokus under messen. I år er det Georgia, neste år er det Norge.

Under messen har gjestelandet en egen paviljong på 2300 kvadratmeter, hvor hundrevis av aktiviteter finner sted. Det er forventet at gjestelandet har et litteratur- og kulturprogram som beveger seg utenfor tidspunktet for selve messen. Norla er ansvarlig for planlegging og gjennomføring av det norske gjestelandprosjektet.

Pressekontakt: Kommunikasjonsrådgiver Siri R. Svendsen, +47 976 87 801.

Til toppen