Aktiver Javascript i din nettleser for en bedre opplevelse på regjeringen.no

Presseinformasjon

Utenriksministeren til møte i EØS-rådet

Utenriksminister Ine Eriksen Søreide skal 20. mai til Brussel for å delta på møte i EØS-rådet og en markering av EØS-avtalens 25-årsjubileum.

- EØS-avtalen er bærebjelken i vår europapolitikk. Avtalen sikrer norske bedrifter og borgere likebehandling med EUs bedrifter og borgere. Dette er avgjørende for vår økonomi og velferd, sier utenriksministeren.

Norge, Island og Liechtenstein møter sine motparter i EU to ganger i året i EØS-rådet, som er det øverste samarbeidsorganet mellom EU og EØS/Efta-statene. Dette er 51. gang rådet samles. Klimapolitikk og Europas rolle i verden blir blant hovedsakene denne gangen. Fra EU vil møtet ledes av Stefan-Radu Oprea, Romanias handelsminister.

- Å hegne om det multilaterale systemet og respekten for internasjonal rettsorden er et ansvar vi står sammen med EU og EUs medlemsland om. I en tid med eskalerende handelskonflikt blir det derfor enda viktigere å bevare avtalen med vårt suverent største marked på 500 millioner mennesker, sier utenriksminister Eriksen Søreide.

Markeringen av EØS-avtalens 25-årsjubileum vil være en samtale mellom de tre EØS/Efta-utenriksministrene og representanter for EU. Samtalen ledes av den irske journalisten Brian Maguire.

Pressekontakt: Per Wiggen, per.wiggen@mfa.no, mob.: 915 58 486

Til toppen