Presseinformasjon

Statssekretær Bokhari til Colombia

Statssekretær Laila Bokhari besøker Colombia 29. - 30. juni. Hun deltar på Stillehavsalliansens høynivåmøte i Cali og møter representanter for den colombianske regjeringen og norske frivillige organisasjoner i Bogotá.

- I en situasjon med økende grad av proteksjonisme representerer Stillehavsalliansen (Mexico, Colombia, Peru og Chile) en viktig motvekt gjennom sitt fokus på regional integrering. Norge støtter allianselandenes vektlegging av frihandel og ønsker å styrke vårt partnerskap med Stillehavsalliansen blant annet gjennom samarbeid om fiskeriforvaltning og handelsfremmende tiltak, sier statssekretær Laila Bokhari.

Bokhari deltar på en spesialsesjon for observatørlandene i Stillehavsalliansen i Cali, før hun drar videre til hovedstaden Bogotá. Der skal hun blant annet møte representanter for regjeringen, FN og norske frivillige organisasjoner.

- I tillegg til å være en sentral aktør i fredsprosessen, har Norge et stadig bredere samarbeid med Colombia. Gjennom programmer som Fisk for utvikling og Olje for utvikling bidrar vi til å støtte opp om økonomisk vekst og utvikling, som er avgjørende for implementering av fredsavtalen, sier Bokhari.

Pressekontakt: UDs pressevakt på 23 95 00 02

Til toppen