Presseinformasjon

Statssekretær Tone Skogen til Etiopia og AU-toppmøtet 26.-28. januar

Dette innholdet er mer enn 5 år gammelt. Informasjonen kan derfor være utdatert.

Statssekretær Tone Skogen er i Etiopia 26.-28. januar. Sentrale tema er migrasjon og flukt, den pågående tørkekatastrofen og samarbeid om utdanning. Skogen skal også representere Norge på toppmøtet i Den afrikanske union (AU).

Statssekretærens reise innledes med et besøk til flyktningleirene i Nord-Etiopia. Etiopia er største mottakerland for flyktninger i Afrika og spiller en sentral rolle i håndtering av flyktning- og migrantstrømmene i regionen. Norge har gitt støtte til blant annet utdanning i leirene. Skogen vil ha møter med myndigheter og FN for å diskutere utdanning i krise og flukt og migrasjon fra leirene videre til Europa.

Den pågående tørkekatastrofen er et annet sentralt tema for programmet i Etiopia. 18 millioner mennesker er rammet av den verste tørken i landet på over 30 år. Norge har så langt gitt 25 millioner kroner i humanitær hjelp til tørkerammede områder. Skogen vil møte norske organisasjoner som arbeider med tørken.

Statssekretæren vil også ha en rekke møter med sentrale personer innenfor Den afrikanske union (AU) for å følge opp samarbeidsavtalen mellom Norge og AU. Regional sikkerhet, likestilling, menneskerettigheter og økonomisk utvikling er blant hovedtemaer i avtalen som ble inngått for ett år siden.

Pressekontakt: Seniorrådgiver Veslemøy Salvesen, mobil 995 68 584 (med på reisen)