Aktiver Javascript i din nettleser for en bedre opplevelse på regjeringen.no

Presseinformasjon

Utenriksministeren deltar på Europarådets årlige ministermøte

Utenriksminister Ine Eriksen Søreide deltar på Europarådets 128. ministermøte i Helsingør, 17.-18. mai. Hovedtema for årets ministermøte er trusler mot demokratisk sikkerhet, samt konflikt og kriser i Europa.

Generalsekretær Thorbjørn Jaglands femte årlige rapport om tilstanden for menneskerettigheter, demokrati og rettsstat ligger til grunn for diskusjonen på ministermøtet.

- Vi ser at flere europeiske land stiller spørsmål ved de grunnleggende verdiene som er Europarådets plattform. Vi må verne om disse verdiene i en tid da konvensjonssystemet og den europeiske menneskerettsdomstolen settes under press. For å opprettholde Europarådet som den sentrale organisasjonen det er, må reformarbeidet fortsette og parlamentarikerforsamlingen (Pace) må følge opp korrupsjonspanelets rapport, som nylig ble presentert, sier utenriksminister Ine Eriksen Søreide.

Under møtet vil ministrene også diskutere Europarådets fremtid og organisasjonens svar på nåværende og potensielle utfordringer. Statssekretær Marianne Hagen representerer utenriksministeren på arbeidslunsjen 18. mai, der tema er utfordringer mot det multilaterale systemet, og mangelen på tillit til offentlige institusjoner.

Møtet finner sted i Danmark, under det nåværende danske formannskapet. Kroatia overtar formannskapet etter Danmark.

Pressekontakt: Pressevakt UD, 23 95 00 02.

Til toppen