Presseinformasjon

Brende til Arctic Frontiers i Tromsø

Dette innholdet er mer enn 5 år gammelt. Informasjonen kan derfor være utdatert.

Utenriksminister Børge Brende deltar på konferansen Arctic Frontiers i Tromsø 25. januar 2016.

Temaet for årets Arctic Frontiers-konferanse er industri og miljø. Det ventes solid deltakelse på årets konferanse med over 1400 deltakere fra over 30 land.

- Arctic Frontiers har lykkes i å etablere seg som den ledende internasjonale arena for å diskutere nordområdespørsmål. Ikke bare er konferansen viktig for de arktiske statene, men deltakelsen fra over tretti land viser den økende interessen for nordområdene også utenfor de arktiske kjerneområdene, sier utenriksminister Børge Brende.

Brende holder innlegg på åpningssesjonen med tittelen «Balancing Industry and Environment». Han åpner også sidearrangementet "Arctic Frontiers Plus – Arctic Council 20 years", hvor også flyttingen av Arktisk råds urfolkssekretariat til Tromsø vil bli markert.

Senere på dagen deltar Brende i en debatt sammen med blant andre Finlands utenriksminister Timo Soini og Sveriges minister for strategi og fremtidsspørsmål Kristina Persson om "Vekst fra nord»-rapporten, om hvordan samarbeidet mellom Sverige, Finland og Norge kan styrkes i nord for å fremme bærekraftig utvikling.

Han vil også ha samtaler i margen av konferansen, blant annet med den slovakiske utenriksministeren Miroslav Lajčák, den amerikanske spesialrepresentanten for Arktis, Robert J. Papp og Minister of State, Sam Tan, fra Singapore.

Brende vil sammen med noen av de andre gjestene besøke KV Svalbard for en orientering om Norges nordområdepolitikk. Det vil være et begrenset antall plasser på KV Svalbard for media. Forhåndsregistrering er nødvendig.

Utenriksminister Brende vil også være tilgjengelig for pressen kl. 13.30 på Tromsø havn. Medier bes ta kontakt på forhånd.

Pressekontakt: Kristin Enstad, 482 68 835 / kristin.enstad@mfa.no