Aktiver Javascript i din nettleser for en bedre opplevelse på regjeringen.no

Presseinformasjon

Kronprinsen besøker Berlin

Kronprins Haakon deltar på Greentech Festival i Berlin fredag 24. mai 2019. Gjennom et variert program setter festivalen, hvor Norge i år er partnerland, fokus på bærekraftig teknologi og innovasjon som middel til å løse verdens klimautfordringer.

Dette er første gang Greentech Festival, som er en videreutvikling av Greentec Awards, arrangeres. Siden 2008 har prisutdelingen bidratt til å skape oppmerksomhet om det grønne skiftet og vise at det lønner seg for næringslivet å satse på miljø- og klimavennlig teknologi.

Greentech Festival omfatter konferansen Green Leaders, utstillingen Green Exhibition og Green Awards, der det skal deles ut priser i fem kategorier. Norske aktører er nominert i fire av kategoriene, hvorav én i år er en norsk spesialkategori. Festivalen finner sted på den nedlagte flyplassen Tempelhof i Berlin.

Kronprinsen står i spissen for et betydelig norsk nærvær under Greentech Festival. Norges rolle som partnerland vil bidra til å posisjonere Norge som knutepunkt for innovasjon og grønne løsninger overfor potensielle partnere og investorer i et av Europas viktigste teknologi- og industrimarkeder. Ti norske bedrifter og oppstartsselskaper vil stille ut bærekraftige løsninger og nyskapende teknologi på en egen norsk stand, hvorav fem er nominert i en av priskategoriene.

Under besøket i Berlin vil kronprinsen delta på den offisielle åpningen av Greentechs utstillingsområde, han vil holde en tale på Green Leaders-konferansen om grønn teknologi og innovasjon i et bærekraftperspektiv – og han vil åpne et tysk-norsk møte i det nordiske ambassadekomplekset om nullutslippsteknologi.

Om kvelden deltar kronprinsen på Green Awards. Der vil han stå for den internasjonale lanseringen av The Explorer, Norges digitale markedsplass for grønn teknologi, og overrekke prisen til vinneren i den norske kategorien. 

Frist for presseakkreditering er tirsdag 21. mai ved henvendelse til ambassaden i Berlin, v/ambassadesekretær Jens Christian Boysen, på e-post [email protected] eller mobil +49 (0) 173 626 3446.

Til toppen