Presseinformasjon

Statsbesøk til Finland 6.-8. september 2016. Presseakkreditering

Dette innholdet er mer enn 5 år gammelt. Informasjonen kan derfor være utdatert.

DD.MM. kong Harald og dronning Sonja avlegger statsbesøk til Finland i tidsrommet 6. – 8. september. Kongeparet ledsages av representanter fra regjeringen og norsk næringsliv.

Kongeparet starter besøket i Helsingfors hvor programmet blant annet omfatter offisiell velkomstseremoni i Presidentpalasset, lunsj på Helsingfors Stadshus, besøk i Riksdagen, kransenedleggelse og møte med statsminister Juha Sipilä. Fra regjeringen deltar utenriksminister Børge Brende, næringsminister Monica Mæland, helseminister Bent Høie og forsvarsminister Ine Eriksen Søreide. I Helsingfors blir det også møte med norsk presse.

Besøkets dag to omfatter blant annet deltakelse i et næringslivsarrangement og besøk til Helsingfors universitetssykehus, samt en mottakelse for representanter for finske myndigheter, nærings- og samfunnsliv.

I Helsingfors vil det være flere seminarer om medisinsk teknologi (medtech), spillteknologi, forsvarsindustri og investeringer. Videre vil det arrangeres et næringslivsrundebord, i tillegg til et eget program innenfor medisinsk teknologi.

Kongeparet og representanter for regjeringen reiser deretter til Uleåborg hvor de vil delta i et variert program ved universitetet med fokus på teknologi og næringslivssamarbeid i nord. Det arrangeres et seminar om e-helse og et om teknologiutvikling med besøk til Nokia campus og deres testlab. Det legges også opp til møte med pressen.

Praktisk informasjon

Hoteller: Ambassaden vil reservere hotellrom for pressen på hotell i Helsingfors. Vi vil komme snarlig tilbake med informasjon om hotellene, beliggenhet, pris etc.

Transport: Det blir satt opp pressebuss både i Helsingfors og i Uleåborg. I pressebussen vil en presseansvarlig fra ambassaden og Utenriksdepartementet være tilstede.

Når det gjelder strekningen Helsingfors – Uleåborg – Oslo under besøkets tredje dag, legges det opp til at medfølgende norsk presse følger i felles transport for anledningen (chartret fly). Nærmere informasjon følger. Dersom pressen ønsker andre avganger eller reisemåter, ordnes dette på egen hånd.

Akkrediteringsfrist: 29. august 2016.

Akkreditering sendes til: Linken.Nymann.Berryman@mfa.no

Ytterligere informasjon: Linken Berryman, mobil: 957 46 198