Presseinformasjon

Akkreditering til Verdens humanitære toppmøte

Dette innholdet er mer enn 5 år gammelt. Informasjonen kan derfor være utdatert.

Journalister som ønsker tilgang til Verdens humanitære toppmøte, WHS, i Istanbul 23.-24. mai, må søke om presseakkreditering innen 13. mai. Toppmøtet i regi av FN er det første i sitt slag og samler statsledere, giver- og mottakerland, hjelpeorganisasjoner, næringslivet med flere.

Toppmøtet finner sted på Istanbul kongressenter (ICC) og tilknyttede arrangementer på Lutfi Kirdar Convention & Exhibition Centre (LKCC). Blant deltakerne er FNs generalsekretær Ban Ki-moon, Tyrkias president Recep Tayyip Erdoğan og 5000 andre. Fra Norge deltar utenriksminister Børge Brende.

Utdanning i krise og konflikt er et av hovedtemaene for Norge under konferansen. Norge er medarrangør for en høynivådel om utdanning i krise og et sidearrangement om beskyttelse av skoler i konflikt. Øvrige viktige temaer fra norsk side er beskyttelse av sivile, forebygging av konflikt og humanitær finansiering.

FN i år har lansert den største humanitære appellen noensinne, på 20 milliarder dollar for å hjelpe 125 millioner mennesker i 37 land. Bakteppet for toppmøtet er disse rekordhøye humanitære behovene, kombinert med et stort press på ressursene, klimaendringer og flere store og langvarige væpnede konflikter som går hardt utover sivilbefolkningen. FNs generalsekretær ønsker å mobilisere for beskyttelse av sivile, konfliktløsning og bredere samarbeid på tvers av sektorer for å lindre nød og forebygge nye kriser.

Emneknagg på Twitter: #ShareHumanity

Pressekontakt: Astrid Sehl, asse@mfa.no, mobil 922 84 752