Aktiver Javascript i din nettleser for en bedre opplevelse på regjeringen.no

Presseinformasjon

Statssekretær Jakobsen til Japan

Statssekretær Aksel Jacobsen reiser 28. – 30. august til Yokohama, Japan, blant annet for å delta på Tokyo International Conference on African Development, TICAD 7.

Konferansen arrangeres av Japan sammen med FN, FNs utviklingsprogram (UNDP), Verdensbanken og Den afrikanske union (AU). Formålet er å legge til rette for politisk dialog om utviklingsspørsmål mellom afrikanske land, samarbeidsland og andre relevante utviklingspartnere.

- Ti av våre 16 partnerland i utviklingspolitikken er i Afrika. Afrikanske land mottar til sammen en betydelig andel av norsk bistand. Det er derfor viktig for Norge å være til stede når sentrale utviklingspolitiske tema av betydning for Afrikas fremtid står på agendaen, sier statssekretær Aksel Jakobsen.

Konferansen er ventet å samle deltakere fra samtlige afrikanske land, i tillegg til samarbeidsland som Norge. I tillegg deltar representanter fra regionale og internasjonale organisasjoner, samt deltakere fra sivilt samfunn og næringslivet.

- Japan er en sentral partner for afrikanske land. Jeg vil takke Japan for invitasjonen til konferansen, som er en viktig arena for å diskutere Afrikas utfordringer og muligheter. Jeg ser frem til å høre fra afrikanske partnerland hvordan vi best kan samarbeide for å løse de viktigste utfordringene Afrika i dag står overfor, sier statssekretæren.

- Jeg ser også frem til å møte med Japans utviklingsbyrå, JICA, for å se nærmere på hvordan Norge og Japan kan samarbeide om disse spørsmålene, legger han til.

I tillegg til hovedkonferansen deltar Jakobsen også på en spesialkonferanse om fred og stabilitet på Afrikas horn og et arrangement for å sikre framtidig finansiering til den globale vaksinealliansen, Gavi. I tillegg tar han del i møter om ernæring og kampen mot kjønnsbasert vold og møter flere viktige partnere, som Gavi, det globale partnerskapet for utdanning (GPE) og Verdensbanken.

Pressekontakt: Pressevakt UD, 23 95 00 02

Til toppen