Aktiver Javascript i din nettleser for en bedre opplevelse på regjeringen.no

Presseinformasjon

Årlig møte i den norsk-russiske atomsikkerhetskommisjonen

Statssekretær Audun Halvorsen leder den norske delegasjonen på det årlige møtet i den norsk-russiske atomsikkerhetskommisjonen. Den russiske delegasjonen ledes av direktør i Rosatom, Oleg Krjukov. Årets møte finner sted på Framsenteret i Tromsø 20. juni 2019.

- Atomsikkerhet er høyt prioritert i vårt samarbeid med Russland. Samarbeidet har bygget tillit og trygghet gjennom 20 år. Dette har gitt ringvirkninger langt utover det å sikre farlig nukleært materiale, sier statssekretær Halvorsen.

For første gang inviterer norsk side frivillige organisasjoner og media som observatører på første del av kommisjonsmøtet, fra kl. 09.00-10.45. På dagsordenen står blant annet håndtering av brukt kjernebrensel og radioaktivt avfall fra Nordvest-Russland, samarbeid om varsling og atomberedskap, sikkerhet ved russiske kjernekraftverk, og miljøovervåking – herunder tokt til den sunkne ubåten Komsomolets.

Dagen etter atomkommisjonsmøtet vil statssekretær Halvorsen reise til Sommarøy, hvor miljøovervåking og beredskap er tema, med spesielt vekt på våre havområder. 

Statssekretær Halvorsen og direktør Krjukov er tilgjengelig for pressen på Framsenteret i Tromsø 20. juni kl. 10.45-11.15. Påmelding sendes til kristin.enstad@mfa.no innen onsdag 19. juni kl. 10.00.

Pressekontakt: Kristin Enstad, telefon 482 68 835, kristin.enstad@mfa.no

Til toppen