Presseinformasjon

Statssekretær Bokhari til Leipzig og Berlin

Statssekretær Laila Bokhari besøker 23. -24. mars Tyskland for å delta på bokmessen i Leipzig og møte norske kunstnere. Bokhari vil også få en oppdatering på forberedelsene til bokmessen i Frankfurt 2019.

- Det er svært gledelig at Norge er valgt som gjesteland under bokmessen i Frankfurt i 2019. De senere årene har verden for alvor fått øynene opp for bredden og kvaliteten i norsk litteratur, og Tyskland har vært en av døråpnerne i denne sammenhengen. Med invitasjonen til Frankfurt har vi en unik mulighet til ytterligere å profilere norske forfattere internasjonalt. Jeg er imponert over innsatsen som legges ned for å forberede gjestelandsprosjektet, sier statssekretær Bokhari.

Bokhari deltar under besøket på bokmessen i Leipzig, der en rekke norske forfattere og Norla (Norwegian Literature Abroad) presenterer ny norsk litteratur. Norla arrangerer også et eget seminar for tyske oversettere. I Berlin besøker statssekretæren studioene til den norske kunstneren Yngve Holen og den norsk-danske kunstnerduoen Elmgreen & Dragset.

Pressekontakt: Pressevakt i UD 23 95 00 02

Til toppen