Presseinformasjon

Nordisk utenriksministermøte i Oslo 23. – 24. mai 2017

Utenriksminister Børge Brende inviterer 23. og 24. mai sine nordiske kolleger til nordisk utenriksministermøte på Lysebu i Oslo.

Den politiske utviklingen i Europa og brexit, forholdet til Russland og sikkerheten i våre nærområder samt Nordens forhold til andre regioner og internasjonale organisasjoner er noen av temaene for møtet.

- I en krevende og uforutsigbar verden bidrar den nære nordiske dialogen, og det strategiske utenrikspolitiske samarbeidet, til et sterkere Europa. Norden deler sentrale verdier og interesser, og har både evne, vilje og mulighet til å påvirke, sier utenriksminister Børge Brende.

Møtet er et av de over 20 nordiske ministermøtene som Norge arrangerer i løpet av 2017, under det norske formannskapet i det nordiske regjeringssamarbeidet.

Besøket innledes med en arbeidsmiddag 23. mai kl. 19.00. Det vil være en fotomulighet i forkant av middagen kl. 18.45.

Media

Utenriksministermøtet finner sted onsdag 24. mai, og de nordiske utenriksministrene er tilgjengelig for media på Lysebu kl. 12.15.

Akkreditering

Medier som ønsker å delta på pressemøtet 24. mai kan sende en e-post med navn til pressekontakt innen tirsdag 23. mai kl. 12.00.


Pressekontakt: Siri R. Svendsen, siri.svendsen@mfa.no, 976 87 801.

Til toppen