Aktiver Javascript i din nettleser for en bedre opplevelse på regjeringen.no

Presseinformasjon

Utviklingsminister Astrup til Malawi

Utviklingsminister Nikolai Astrup besøker Malawi 9.-12. april. Under besøket møter Astrup president Mutharika og andre representanter for den malawiske regjeringen. Han skal også besøke flere norskstøttede prosjekter og møte en rekke aktører på utviklingsfeltet både fra sivilsamfunnet og internasjonale organisasjoner.

- De siste årene har norsk bistand bidratt til at Malawi har oppnådd gode resultater på områder som mødre- og barnedødelighet, flere barn i skolen og en gradvis omlegging i retning av et mer klimarobust landbruk. Besøket til Malawi gir en god anledning til å se nærmere på hva som gir resultater og på hvilke områder vi kan bli bedre, sier utviklingsminister Nikolai Astrup.

Malawi er pilotland for norsk utdanningssatsing, og utviklingsministeren skal besøke flere utdanningsprosjekter med norsk støtte. Han skal også besøke en distriktsklinikk som mottar støtte gjennom programmet for resultatbasert finansiering (RBF), Den globale vaksinealliansen (Gavi) og Det globale fondet for bekjempelse av aids, tuberkulose og malaria og vil gi innsikt i flere ulike satsingsområder innen helsefeltet. Over 80 prosent av befolkningen i Malawi bor på landsbygda og driver selvbergingsjordbruk. Astrup skal besøke et prosjekt og ha møter om hvordan en kan styrke koblingen mellom landbruk, næringsutvikling og jobbskaping.

Malawi er et partnerland for langsiktig utviklingssamarbeid. I 2016 mottok Malawi 527 millioner kroner i bistand fra Norge. Norske bistandsmidler går til sektorene helse, utdanning, landbruk og godt styresett.

Pressekontakt: Kristin Enstad (med på reisen), telefon 482 68 835, e-post: kristin.enstad@mfa.no

Til toppen