Presseinformasjon

Kronprinsen besøker Mosambik i februar - besøket til Kenya utsatt

Kronprins Haakon besøker Mosambik 12.-13. februar 2020. Utviklingsminister Dag-Inge Ulstein ledsager kronprinsen. (Oppdatert med at besøket til Kenya der digitaliseringsministeren skulle ha deltatt er utsatt).

Besøket til Kenya utsatt

Kenyanske myndigheter har avlyst offisielt program og erklært nasjonal landesorg etter at tidligere president Daniel arap Moi gikk bort 4. februar 2020. Kronprinsens offisielle besøk til Kenya neste uke kan dessverre ikke gjennomføres som planlagt og er derfor utsatt.

Besøket til Mosambik 12. og 13. februar 2020 går som planlagt.

Maputo, Mosambik, 12.-13. februar

Mosambik og Norge har samarbeidet i en årrekke, ikke minst innenfor områder som energi, fiskeri og hav, godt styresett og støtte til sivilt samfunn. Partnerskapet med Mosambik omfatter utvikling, politisk dialog og næringslivssamarbeid.

Kronprins Haakon vil møte president Nyusi, ulike representanter for myndighetene og sentrale partnere for Norge innen energisamarbeidet, sivilt samfunn, likestilling og FN-familien. Elektrifisering er sentralt i det bilaterale samarbeidet og kronprinsen vil være til stede når nettverket for landsbyelektrifisering utvides. Mosambik har noen av verdens største naturgassressurser og Norge har i lang tid samarbeidet med Mosambik om å bygge opp et godt forvaltningsregime for gass og olje. Dette samarbeidet vil også stå på programmet under besøket, sammen med klima- og havspørsmål.

Kronprinsen besøkte Mosambik sist gang i 2002. Besøket er under planlegging og endringer kan forekomme.

Akkreditering

Presse som ønsker å delta må akkrediteres. Det er visumkrav til begge land.

Interesserte redaksjoner bes melde fra til Utenriksdepartementets besøksseksjon så snart som mulig.