Aktiver Javascript i din nettleser for en bedre opplevelse på regjeringen.no

Presseinformasjon

Kronprinsen besøker Kenya og Mosambik i februar

Kronprins Haakon besøker Kenya og Mosambik 10.-13. februar 2020. Utviklingsminister Dag-Inge Ulstein og digitaliseringsminister Nikolai Astrup ledsager kronprinsen.

Besøket skal bidra til å styrke det bilaterale forholdet og næringslivssamarbeidet med de to landene.

Nairobi og Mombasa, Kenya, 10.-11. februar

Kenya er den største økonomien i Øst-Afrika og en naturlig inngangsport for norsk næringsliv med interesse for regionen. En norsk næringslivsdelegasjon blir en viktig del av programmet i Kenya, hvor digitaliseringsminister Astrup deltar.   

Kenya er som Norge opptatt av en bærekraftig havøkonomi. Kronprins Haakon vil møte president Kenyatta, som deltar i statsminister Solbergs havpanel. Samarbeid innen miljø, havforvaltning og multilaterale spørsmål er andre sentrale temaer for besøket. Kronprinsen vil også besøke FNs miljøprogram (Unep).  

Besøket er det første offisielle, kongelige besøket fra Norge til Kenya. 

Maputo, Mosambik, 12.-13. februar

Mosambik og Norge har samarbeidet i en årrekke, ikke minst innenfor områder som energi, fiskeri og hav, godt styresett og støtte til sivilt samfunn. Partnerskapet med Mosambik omfatter utvikling, politisk dialog og næringslivssamarbeid.

Kronprins Haakon vil møte president Nyusi, ulike representanter for myndighetene og sentrale partnere for Norge innen energisamarbeidet, sivilt samfunn, likestilling og FN-familien. Elektrifisering er sentralt i det bilaterale samarbeidet og kronprinsen vil være til stede når nettverket for landsbyelektrifisering utvides. Mosambik har noen av verdens største naturgassressurser og Norge har i lang tid samarbeidet med Mosambik om å bygge opp et godt forvaltningsregime for gass og olje. Dette samarbeidet vil også stå på programmet under besøket, sammen med klima- og havspørsmål.

Kronprinsen besøkte Mosambik sist gang i 2002. Besøket er under planlegging og endringer kan forekomme.

Akkreditering

Presse som ønsker å delta må akkrediteres. Det er visumkrav til begge land.

Interesserte redaksjoner bes melde fra til Utenriksdepartementets besøksseksjon så snart som mulig.

  • Kontaktperson for akkreditering er Per Anders Nilsen, e-post [email protected] eller telefon 99 12 28 29.
  • Pressekontakt for utviklingsministeren er Ingrid Kvammen Ekker, e-post [email protected] eller telefon 99 02 49 84.
  • Pressekontakt for digitaliseringsministeren er Heidi Egede-Nissen, e-post [email protected] eller telefon 40 43 73 84.        
  • Pressekontakt for næringslivsdelegasjonen er Anne Line Kaxrud i Innovasjon Norge, e-post [email protected] eller mobil 90 66 07 44.
Til toppen