Aktiver Javascript i din nettleser for en bedre opplevelse på regjeringen.no

Presseinformasjon

Statssekretær Hagen til Moskva

Statssekretær Marianne Hagen besøker Moskva 15. – 16. april for å delta på åpningen av utstillingen «Edvard Munch» på Tretjakov-galleriet.

Munchmuseet har lånt ut over 100 verk til utstillingen som blir den bredeste presentasjonen av Munch i Russland noensinne. Flere kjente verk skal vises, som «Pikene på Broen», «Madonna», «Vampyr», «Pubertet», «Livets Dans» og en tidlig skisse av «Skrik». Utstillingen omfatter også grafiske verk og gjenstander fra Munchs liv.

Utstillingen er resultat av et utvekslingssamarbeid mellom Munchmuseet og Tretjakov-galleriet. Utstillingen «Svaneprinsessen. Russisk kunst 1880 – 1910» vises på Munchmuseet i Oslo fram til 21. april og vil bli fulgt opp med en ny utstilling med verk fra Tretjakov-galleriet i det nye Munchmuseet i Bjørvika.

- Utstillingen «Edvard Munch» er en milepæl i det norsk-russiske kultursamarbeidet. Det er svært positivt at samarbeidet mellom Munchmuseet og Tretjakov-galleriet gir oss anledning til å bli kjent med våre respektive lands ypperste kunstnere, sier statssekretær Marianne Hagen.

Tretjakov-galleriet arrangerer foredrag, filmvisninger, boklanseringer og musikkfestival i tilknytning til Munch-utstillingen, som ventes å trekke et stort publikum. «Edvard Munch» vises på Tretjakov-galleriet i perioden 15. april – 14. juli 2019.

Pressekontakt: UDs pressevakt, 23 95 00 02

Til toppen