Presseinformasjon

Utenriksminister Brende møter nordiske kollegaer i Oslo - avlyst

Møtet er avlyst. På grunn av tåke sitter utenriksministeren fast i Beijing.

Utenriksminister Børge Brende har invitert de nordiske utenriksministrene til en arbeidslunsj i Oslo tirsdag 20. desember, etterfulgt av et felles pressemøte. På dagsorden står utviklingen i Europa og det transatlantiske samarbeidet, Russland, Ukraina, Syria og FN-spørsmål.

- Norden står overfor større utenrikspolitiske utfordringer enn på lenge. Styrket nordisk samarbeid er en naturlig respons på den økte uroen og uforutsigbarheten i verden rundt oss. Derfor har jeg invitert de nordiske utenriksministrene til Oslo tirsdag 20. desember for å drøfte dagens akutte utfordringer og hvordan vi kan styrke det nordiske samarbeidet ytterligere. Sentrale temaer blir forholdet til Russland, konfliktene i Midtøsten, Syria, migrasjon og samarbeid for et sterkt Europa og videreutvikling av det transatlantiske samarbeidet med ny regjering i USA. Møtet blir en «tyvstart» på det norske formannskapet i Nordisk ministerråd i 2017, og viser hvor høyt regjeringen prioriterer det nordiske samarbeidet, sier utenriksminister Brende.

Møtet finner sted på terskelen til at Norge overtar formannskapet, etter Finland, i det nordiske regjeringssamarbeidet 1. januar. Det norske formannskapsprogrammet har følgende tre prioriterte områder: Norden i omstilling, Norden i Europa og Norden i verden.

Pressemøte

De nordiske utenriksministrene møter pressen i regjeringens representasjonsanlegg i Parkveien, ca. klokken 14.30 tirsdag 20. desember. Oppmøte klokken 14.00, inngang i Riddervoldsgate 2. Presse som ønsker å delta bes sende en e-post med navn til siri.svendsen@mfa.no innen tirsdag 20. desember klokken 09.00.

Pressekontakt: Siri R. Svendsen, mobil 976 87 801

 

Til toppen