Aktiver Javascript i din nettleser for en bedre opplevelse på regjeringen.no

Presseinformasjon

Utenriksministeren til OSSEs ministermøte i Milano 6. desember

- OSSE-regionen preges av voksende motsetninger. Dessverre er det mer behov for OSSE som regional sikkerhetsorganisasjon nå enn noensinne, sier utenriksminister Ine Eriksen Søreide.

Utenriksminister Ine Eriksen Søreide deltar 6. desember på det årlige utenriksministermøtet i Organisasjonen for sikkerhet og samarbeid i Europa (OSSE) i Milano. Møtet ledes av det italienske formannskapet. På møtet deltar utenriksministre fra 57 land i Europa, Eurasia, og Nord-Amerika. Utenriksministermøtet finner sted årlig og er en viktig arena for å diskutere en rekke spørsmål knyttet til sikkerhetspolitikk og demokratiutvikling i OSSE-området. 

- OSSE er det viktigste forumet for dialog og samarbeid i det euroasiatiske området. Det bekymrer meg at verdigrunnlaget og de normer og prinsipper som OSSE er bygd på, utfordres av enkelte medlemsland. Norge arbeider for å bevare, beskytte og konsolidere organisasjonens verdier, sier utenriksminister Eriksen Søreide.

På agendaen er blant annet OSSEs rolle i den sikkerhetspolitiske situasjonen i Europa, menneskerettigheter, tillits- og sikkerhetsfremmende tiltak i OSSEs nye sikkerhetsdialog, forebygging av voldelig ekstremisme og radikalisering, og situasjonen i Ukraina.

I forbindelse med besøket vil utenriksminister Eriksen Søreide også ha møter med flere utenriksministre.

Pressekontakt: Kommunikasjonsrådgiver Guri Solberg, mobil: +47 922 19 769, e-post: guri.solberg@mfa.no (med på reisen).

Til toppen