Presseinformasjon

Utenriksminister Brende besøker Pakistan

Utenriksminister Børge Brende besøker Pakistan 18. august. Hovedformålet med besøket er å diskutere situasjonen i Pakistan og Afghanistan, regional sikkerhet og kampen mot terrorisme og ekstremisme.

- Et viktig mål med besøket er å uttrykke støtte til Pakistans kamp mot terror og ekstremisme, ikke minst etter det grusomme sykehusangrepet i Quetta. Pakistans politikk er meget viktig for regional stabilitet i Sør-Asia, og ikke minst for forsoning og fred i Afghanistan, sier utenriksminister Børge Brende.

Norge og Pakistan har felles interesse av et velfungerende multilateralt handelssystem.

- Besøket gir anledning til å diskutere den fremtidige retningen i Verdens handelsorganisasjon (WTO) før ministermøtet i Oslo i oktober, sier Brende.

- Vi ønsker også å bygge videre ut det gode bilaterale forholdet mellom Norge og Pakistan. Det er allerede et betydelig bistandssamarbeid, blant annet knyttet til utdanning for jenter. Vi ønsker spesielt å styrke politisamarbeidet og samarbeidet om retur av grunnløse asylsøkere, sier Brende.

Utenriksministeren vil blant annet møte statsminister Nawaz Sharif, statsministerens rådgiver for utenrikssaker (fungerende utenriksminister) Sartaj Aziz og handelsminister Khurram Dastgir Khan. Under besøket vil Brende også møte representanter for internasjonale sivilsamfunnsorganisasjoner.

Pressekontakt: Frode Overland Andersen, mobil 917 22 022

Til toppen