Presseinformasjon

Statsråd Vik Aspaker til Paris 22. – 23. september

EØS- og EU-minister Elisabeth Vik Aspaker reiser til Frankrike torsdag og fredag denne uken for møter med en rekke franske politikere og for å delta på et nordisk seminar i regi av EU-kommisjonen.

- Frankrike er en sentral premissleverandør i utforming av EUs politikk på en rekke områder av betydning for Norge, som migrasjon, økonomisk politikk og handelspolitikk (TTIP), digitalt indre marked og klima- og energipolitikken, sier statsråd Vik Aspaker.

- Forholdet mellom våre to land er meget godt. Besøket er en god anledning til å knytte kontakter, utveksle synspunkter på aktuelle EU-tema og informere om norske holdninger samt norsk tilknytning til EU, sier hun.

Sentrale temaer for besøket er bl.a. brexit og veien videre for EU, migrasjon, økonomisk utvikling og innovasjon og digitalisering.

EØS- og EU-ministeren møter bl.a. Harlem Désir, statssekretær i fransk UD med delegert ansvar for Europa-spørsmål, Philippe Léglise-Costa, leder av Europasekretariatet på statsministerens kontor, Jean Bizet, leder av Senatets komité for Europasaker og Axelle Lemaire, statssekretær i finansdepartementet med delegert ansvar for digital politikk. I tillegg møter Vik Aspaker representanter for OECD-sekretariatet.

Statsråden innleder også på et seminar i regi av EU-kommisjonen med tittelen: «Quality of public spending in France – What can be learnt from the Nordic countries?»

Pressekontakt: Ane Havardsdatter Lunde (med på reisen): 976 71 250, ane.lunde@mfa.no

Til toppen