Presseinformasjon

Utenriksminister Brende til Paris

Utenriksminister Brende vil 7. og 8. juni besøke Paris for å delta på OECDs ministermøte. Programmet omfatter også møte med Frankrikes nye utenriksminister, Jean-Yves Le Drian.

7. juni vil Brende møte Frankrikes nye utenriksminister Le Drian og president Macrons diplomatiske rådgiver Philippe Etienne.

- Det er viktig for Europas fremtid at Frankrike valgte en president som vil satse på felles løsninger i Europa og EU. Dersom vi skal løse de utfordringer som Europa og verden står overfor nå, trenger vi mer enn noen gang et sterkt og samlet Europa, sier Brende.

«Making Globalisation Work. Better Lives for All» er hovedtema på ministerrådsmøtet i Organisasjonen for økonomisk samarbeid og utvikling (OECD).

- Ujevn fordeling av gevinstene av globaliseringen preger mange land og dette har ført til økt motstand mot globalisering. Vi må derfor øke fokuset på inkluderende økonomisk vekst, sier utenriksministeren.

I tillegg til OECDs 35 medlemsland vil tiltredelseslandene Colombia, Costa Rica, Litauen og OECDs nøkkelpartnere Kina, India, Brasil, Indonesia og Sør-Afrika delta på ministerrådsmøtet.

I forbindelse med OECDs ministerrådsmøte vil Brende også delta på et uformelt ministermøte om WTO, der USAs nye handelsrepresentant Robert Lighthizer deltar for første gang.

Pressekontakt: Kommunikasjonsrådgiver Guri Solberg, telefon 922 19 769 (med på reisen)

Til toppen