Presseinformasjon

Brende til signeringsseremoni for den colombianske fredsavtalen

Utenriksminister Børge Brende besøker Colombia 24.-27. september for å delta på signeringsseremonien for fredsavtalen som er inngått mellom colombianske myndigheter og Farc-geriljaen. Seremonien finner sted den 26. september i Cartagena i Colombia.

- Jeg ser frem til å delta på signeringsseremonien i Cartagena. Etter fire år med forhandlinger kan partene endelig undertegne en fredsavtale som ender over femti år med væpnet konflikt i Colombia. Partene har vist sterk vilje og mot for å komme så langt. Fredsprosessen i Colombia kan tjene som en inspirasjon for andre, fordi den viser verden at det er mulig å oppnå fred gjennom forhandlinger, sier utenriksminister Børge Brende.

Utenriksministeren vil også ha møter med partene og representanter for flere av de mer enn 40 landene som deltar.

Norge har vært tilrettelegger for fredsforhandlingene sammen med Cuba siden oppstarten i Oslo i oktober 2012. Norge vil også ha en rolle i oppfølgingen av avtalen. Den væpnede konflikten i Colombia har pågått i over femti år. Flere hundre tusen er drept som følge av konflikten og over seks millioner er drevet på flukt.

Pressekontakt: Kristin Enstad (med på reisen), telefon 482 68 835.

Til toppen