Aktiver Javascript i din nettleser for en bedre opplevelse på regjeringen.no

Presseinformasjon

H.K.H. Kronprinsen besøker Strasbourg

Europarådet ble etablert for 70 år siden og Den europeiske menneskerettsdomstolen (EMD) for 60 år siden. Kronprinsen besøker domstolen og Europarådet i Strasbourg den 18. mars for å markere disse to jubileene.

I tillegg til å møte både generalsekretær Jagland, domstolspresidenten og  menneskerettskommissæren, vil kronprinsen tale til domstolen og det diplomatiske korps. Kronprinsen vil også besøke det norsk-initierte ungdomssenteret ved Europarådet.

Besøket vil understreke den sterke norske støtten til Europarådets arbeid og viktigheten av å støtte de kjerneverdier som Europarådet står for. Kronprinsens forrige besøk til Europarådet var i 2006.

Europarådet er en pan-europeisk organisasjon med 47 medlemsstater, stiftet i 1949. Norge har vært medlem av Europarådet siden starten. Organisasjonens mandat er å fremme menneskerettigheter, demokrati og rettsstat gjennom respekt for bindende konvensjoner som landene ratifiserer. Den viktigste av disse er den europeiske menneskerettskonvensjonen.

Frist for presseakkreditering er torsdag 14. mars ved henvendelse til Norges faste delegasjon til Europarådet i Strasbourg: Kommunikasjonsmedarbeider Truls Loke Desbans, e-post Truls.Loke.Desbans@mfa.no, telefon +33 767 33 84 56.

 

Til toppen