Aktiver Javascript i din nettleser for en bedre opplevelse på regjeringen.no

Presseinformasjon

Utviklingsminister Astrup til Tanzania

Utviklingsminister Nikolai Astrup besøker Tanzania 28.-30. november 2018.

Formålet med besøket er å ha politiske samtaler med representanter for myndighetene i landet og å følge opp utviklingssamarbeidet. Under besøket møter Astrup blant annet utenriksministeren, finansministeren og landbruksministeren. Tema for samtalene vil blant annet være politisk og økonomisk utvikling, bistandssamarbeidet, næringslivsinvesteringer og menneskerettighetssituasjonen.

- Norsk utviklingssamarbeid med Tanzania strekker seg mange tiår tilbake, og vi er fra norsk side opptatt av å fortsette å bidra til fattigdomsbekjempelse og utvikling i landet. Vi støtter opp om myndighetenes mål om å bli uavhengige av bistand innen 2025, blant annet gjennom økt vekt på mobilisering av egne ressurser og næringsutvikling. Vi vil bidra til et partnerskap basert på gjensidig respekt og tillit, der det også er rom for å ta opp vanskelige saker, slik som menneskerettighetssituasjonen, sier utviklingsminister Astrup.

Fornybar energi er en viktig del av bistandssamarbeidet med Tanzania. Sammen med Tanzanias viseminister for energi besøker Astrup Pangani kraftverk som er bygd opp blant annet med norsk bistand. De vil også besøke småbedrifter i området som har blitt etablert takket være tilgang på strøm. 

Yaras havneterminal i Dar-es-Salaam er bygget med delfinansiering av Norfund.  Landbruksutvikling, matsikkerhet og klimatilpasning vil stå i fokus under Astrups besøk til terminalen. Under besøket vil Astrup også møte Verdens matvareprogram (WFP) om samarbeid om klimasmart landbruksutvikling med myndighetene, FN og privat sektor.  

Under sitt besøk i Tanzania vil Astrup også møte norsk næringsliv, representanter for sivilsamfunnsorganisasjoner, FN, Verdensbanken, Afrikabanken og Det internasjonale pengefondet. 

Pressekontakt: Kristin Enstad (med på reisen), telefon 482 68 835, e-post: kristin.enstad@mfa.no

Til toppen