Aktiver Javascript i din nettleser for en bedre opplevelse på regjeringen.no

Presseinformasjon

Utenriksminister Brende til Tromsø

Utenriksminister Børge Brende åpner det internasjonale sekretariatet til Arctic Economic Council i Tromsø 8. september. Arctic Economic Council skal jobbe for et tettere samarbeid mellom næringslivet og myndighetene i de arktiske landene.

Arktisk råd tok i 2013 initiativ til opprettelsen av et arktisk næringslivsråd. Næringslivet fulgte opp initiativet og møttes i fjor høst for å etablere Arctic Economic Council (AEC).

- Arctic Economic Council blir en uunnværlig partner for Arktisk råd i arbeidet med å tilrettelegge for næringslivsaktivitet i nord. Og det internasjonale sekretariatet til Arctic Economic Council vil igjen spille en avgjørende rolle i å sikre i at AEC blir en suksess, sier utenriksminister Brende.

Finansieringen av Arctic Economic Council blir et spleiselag mellom regjering og næringsliv de tre første årene.

I forbindelse med besøket i Tromsø vil utenriksministeren også delta på konferansen "Kunnskap og konkurransekraft i nord" som Forskningsrådet og universitet i Tromsø arrangerer i forbindelse med utlysningen av en ny fireårsperiode til Norruss-programmet. Under dette programmet er ti millioner kroner satt av til forskning på innovasjon og konkurransekraft i nordområdene og ti millioner kroner utlyses til forskning om Russland som arktisk aktør. Tilskuddet er bevilget over Utenriksdepartementets tilskuddsordningen Arktis 2030.

Pressekontakt: Frode Overland Andersen, 917 22 022

Til toppen