Presseinformasjon

Statssekretær Bokhari til Paris

Statssekretær Laila Bokhari besøker Paris 21. november. Bokhari deltar på Unescos markering av utnevnelsen av Deeyah Khan som goodwillambassadør for kunstnerisk ytringsfrihet og kreativitet. Statssekretæren møter også franske myndigheter for samtaler om forebygging av voldelig ekstremisme.

– Deeyah Khan har både som filmregissør og menneskerettighetsaktivist markert seg som en modig og klar stemme for kunstnerisk ytringsfrihet, og har mottatt en rekke priser for sitt arbeid på dette området. Vi ønsker utnevnelsen av Khan velkommen, sier statssekretær Bokhari.

Norge samarbeider med Unesco, FNs spesialrapportør og sivilt samfunn for å styrke kunstnerisk ytringsfrihet globalt.

Unesco er en viktig partner for Norge også på utdanningsfeltet og Bokhari vil ha møter om utdanning i kriser og konflikt. Statssekretæren møter videre franske myndigheter for samtaler om forebygging av voldelig ekstremisme og radikalisering.

- Det er svært viktig at vi vektlegger forebygging i arbeidet med å bekjempe internasjonal terrorisme. Dette innebærer blant annet tett politisk dialog med sentrale land, økt involvering av ungdom og sivilt samfunn, og innsats for et styrket og mer koordinert FN, sier statssekretær Bokhari.

Pressekontakt: UDs pressevakt på 23 95 00 02

Til toppen